Leerlingen ’t Kraaienest en Kennemer College bij oorlogsgraven op Duinrust

BEVERWIJK – Elk jaar zijn er meer en meer scholen die ingaan op de uitnodiging van de Stichting 4 mei Beverwijk om meer te weten te komen over de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding, toegespitst op Beverwijk en Wijk aan Zee.
Oud-gemeentearchivaris Jan van der Linden en 4 meibestuurslid Mark Haije hebben een programma ontwikkeld, dat varieert van schoolbezoeken, een bezoek aan de graven van oorlogsslachtoffers op Duinrust, een filmvoorstelling enz.
Afgelopen dagen waren leerlingen van de openbare basisschool ’t Kraaienest op bezoek op de begraafplaats en kregen ondermeer uitleg over de oorlogsgraven. De afgelopen week kwamen ook leerlingen van het Kennemer College Büllerlaan. De komende dagen zullen meer scholen met hun leerlingen de weg naar de oorlogsgraven weten te vinden en werken scholen mee aan de Dodenherdenking op 4 mei op het Westerhoutplein en Duinrust.

 

Leerlingen Kennemer College

Jan van der Linden geeft leerlingen van ’t Kraaienest en het Kennemer College uitleg over de oorlogsgraven op Duinrust. (Foto Mark Haije)